İki kuruluş birleşiyor: İstanbul’un nabzını tutacaklar

İstanbul’a Dair Veriler “İstanbul Barometresi” Çatısı Altında Birleşiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Megakent İstanbul’a dair verileri araştırırken, kentin nabzını tutan İstanbul Barometresi projesi altında toplanıyor. İPA tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un güvenilir verilerle yönetilmesinin önemi vurgulanarak, dinamik bir kentte veriye dayalı bir sistemin gerekliliği üzerinde duruldu.

İPA’nın açıklamasında, “İstanbul Barometresi bu ihtiyacı hisseden araştırmacılar ve kanaat önderleri için bir pusula olmayı hedefliyor. İPA, İstanbul’u sadece inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda anlamaya ve birlikte tasarlamaya çalışan bir kuruluş olarak tanımlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

İPA’nın faaliyetlerini 5 yıldır sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İstanbul Barometresi’nin, her ay düzenli olarak İstanbulluların gündemini, beklentilerini ve yaşam koşullarını ölçümleyen İstanbul Gündemi Araştırması alt başlığıyla yayımlandığı ve Yaşam Maliyeti adlı periyodik yayının da ekonomik gerçekliklere ışık tuttuğu vurgulandı.

İstanbul Barometresi Yenileniyor

İki farklı yayının artık “İstanbul Barometresi” çatısı altında birleşeceği duyuruldu. Yeni süreçle ilgili olarak, içerik yapısının güçlendirilerek Türkiye genelindeki çeşitli resmi kurumlardan alınan verilerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Türkiye Verileri de İncelenecek

Yeni formatta, İstanbul Barometresi’nin, İPA’nın ölçtüğü verilere ek olarak farklı resmi kurumlardan gelen verileri de derleyerek daha kapsamlı bir veri ekosistemi oluşturacağı ifade edildi. Ayrıca, İstanbul Barometresi aboneleri için detaylı araştırmaların yanı sıra yönetici özetleri ve her ay değişen tematik dosyalara ilişkin uzman görüşleri sunulacak.

Doğru Yol Haritaları Çizmek İçin Veriye Dayalı Bir Yaklaşım

Şimdilerde, ekonomik belirsizliklerin arttığı ve toplumsal duyarlılıkların hızla değiştiği bir dönemde olduğumuzu hatırlatan açıklamada, “İstanbul Barometresi’nin amacı, farklı kesimlerden karar alıcıları ve kanaat önderlerini güvenilir, güncel ve kapsayıcı verilerle buluşturarak gündemi doğru belirlemek, sorunları görünür kılmak ve doğru yol haritaları çizmek” olarak belirtildi.

Related Posts

Ruslar Türkiye’deki milyar dolarlık yatırımını elden çıkarıyor

Rusya’nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’n yüzde 49 hissesini satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Bakan Işıkhan’dan en düşük emekli maaşına zam açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz’da enflasyonu açıklaması ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaş artışı da belli olacak. Emekliler 6 aylık enflasyon farkı alacak. Ancak kök maaşı 14 bin 469 liranın altında olanlar bu farktan yararlanamayacak. Bu …

Ticaret anlaşmaları piyasaları coşturdu: Trump’tan yeni hamle! (30 Haziran 2025)

ABD yönetiminin korumacı ticaret politikası kapsamında getirdiği ve daha sonra ertelediği karşılıklılık esaslı tarifelerin 9 Temmuz’da dolacak erteleme süresi öncesi ABD’nin birçok ticaret partneriyle anlaşmaya varacağına yönelik beklentiler …

Memur emeklisine Temmuz’da hayal kırıklığı var

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın köşe yazısına göre, temmuz ayında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte memur emeklileri yine enflasyonun gerisinde bir maaş artışıyla karşı karşıya kalacak. Refah payı ya da ek iyileştirme ise bu yıl da gündemde değil.

TÜRKONFED, ekonominin itici gücü olan KOBİ’lerin sorunlarının arttığını raporlaştırdı: ‘İlk hedef ayakta kalma’

Yönetim kurulu başkanı Süleyman Sönmez, ticaret savaşları, finansal daralma, yüksek enflasyon ve siyasi gelişmelerin oluşturduğu krizin ciddi yük getirdiğini vurguladı.

Orta Doğu’nun tansyonu petrol fiyatlarını düşürdü

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününde devam ediyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 67,04 dolardan işlem görüyor.