Microsoft’un yapay zeka asistanı Copilot kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmüyor

Microsoft, yapay zeka alanında hızlı bir giriş yapmış olsa da son zamanlarda rakipleri Google ve Meta’nın gerisine düştü. Özellikle yapay zekasını kullanıcılarla buluşturma konusunda geç kalan şirketin öne çıkan yapay zekası Copilot, Windows kullanıcılarına sunulmasına rağmen beklenen ilgiyi göremiyor.

Copilot’un Kullanıcı Sayısı 20 Milyonla Sınırlı Kaldı

Eski Wall Street Journal yazarı Tom Dotan, Microsoft’un Copilot’u kullanıcıları cezbetmekte zorlandığını belirtiyor. Microsoft’un CFO’su Amy Hood’un verilerine göre Copilot’un aktif kullanıcı sayısının 20 milyonla sınırlı kaldığını vurgulayan Dotan, kullanıcı sayısının artış hızının endişe verici olduğunu dile getiriyor. Amy Hood’un paylaştığı grafikteki kullanıcı sayısının düz bir çizgi oluşturduğunu aktarıyor.

Bununla birlikte, ChatGPT gibi rakip yapay zekalar hızla kullanıcı sayısını artırıyor. ChatGPT şu anda haftalık 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Diğer yandan Google Gemini da yüz milyon kullanıcı barajını aşmış durumda. Bu durumda, Copilot’un 20 milyonda takılıp kalması Microsoft için endişe verici bir durum arz ediyor.

Copilot, ChatGPT ve Gemini gibi rakiplerinden daha avantajlı bir konumda olmasına rağmen, geniş kitlelere ulaşmakta zorlanıyor. Dünya genelinde 1.5 milyardan fazla Windows kullanıcısına otomatik olarak ulaşan Copilot, Office ve OneDrive gibi Microsoft uygulamalarıyla entegre bir şekilde sunulmasına rağmen beklenen ilgiyi görmüyor.

Microsoft, Copilot’u sürekli olarak iyileştirmeye devam ediyor. Bilgisayar ekranını görebilme ve belirli görevleri otomatik olarak yerine getirebilme gibi özellikler Copilot+’a eklenmiş durumda. Bu özelliklerin gelişmesiyle birlikte, Copilot Windows kullanıcıları için daha cazip hale gelebilir. Ancak şu an için beklenen ilgiyi göremediği açıkça ortada.

Related Posts

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

James Webb Teleskobu ilk kez bir ötegezegen keşfetti

İnsanoğlunun bugüne kadar yapmış olduğu en gelişmiş gözlemevlerinden biri olan James Webb Uzay Teleskobu, ilk kez bir ötegezegen keşfetti. Uluslararası bir astronom ekibi, bu gezegen adayını Dünya’dan yaklaşık 111 ışık yılı uzaklıkta, Antlia takımyıldızında bulunan TWA 7 adlı düşük kütleli bir yıldızın etrafındaki enkaz diskinde tespit etti.

Merkezefendi’de Yaz Spor Okulları için kayıtlar devam ediyor

Merkezefendi Belediyesi’nin her yıl büyük ilgi gören Yaz Spor Okulları için kurs kayıtları 19 Haziran Perşembe gününe kadar uzatıldı.

AIDS’te tedaviye giden yolda dev adım! HIV bitecek mi?

Avustralya’nın Melbourne kentinde bulunan Doherty Enstitüsü’nde gerçekleştirilen bir araştırma, HIV tedavisinde tarihi bir dönüm noktasına işaret etti. Bilim insanları, HIV virüsünün bağışıklık hücrelerinde gizlenmesini engelleyerek onu görünür kılan …

Kitaplar değişecek, tek kelimelik Hata 300 yıllık fizik bilgisini karıştırdı: Newton yer çekimi yasası yanlış çevrilmiş

Virginia Tech Üniversitesi araştırmacıları, Isaac Newton’ın birinci hareket yasasının 300 yıldır yanlış çevrildiğini ve öğretildiğini keşfetti. 1729’daki İngilizce çeviride yapılan kritik hata, fizik biliminin temel anlayışını değiştiriyor.

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …